dijous, 7 d’abril del 2016

WHATSAPP ENCRIPTA ELS MISSATGES

El missatge que difon el servei de missatgeria: "Quan envies un missatge, l'única persona que pot llegir-lo és la persona o el grup de xat a qui tu l'hi has enviat. Ningú més. Ni tan sols nosaltres mateixos."
Hi ha més seguretat als missatges de whatsapp. Des d'ara el servei de missatgeria immediata encripta els missatges que els usuaris s'envien entre si, així com les fotografies, vídeos, documents o missatges de veu, perquè ningú  pugui accedir a la conversa. Una encriptació que també es fa en els grups de xat. Segons explica la companyia en el seu bloc, es tracta de garantir la màxima confidencialitat entre l'emissor i el receptor:
"Quan envies un missatge, l'única persona que pot llegir-lo és la persona o el grup de xat a qui tu l'hi has enviat. Ningú més pot fer-ho. Ni cibercriminals. Ni hackers. Ni règims opressors. Ni tan sols nosaltres mateixos. L'encriptació ajuda a fer una comunicació a través de whatsapp privada, com una conversa cara a cara."
Amb els nous protocols d'encriptament, els "hackers" difícilment podran accedir a la informació dels missatges.
L'encriptació, segons admet el servei de missatgeria, és una de les eines més importants per als governs, les companyies i els individus per garantir la seguretat a la nova era digital. Recentment s'ha debatut molt arreu després que el govern dels EUA va portar a judici Apple per la negativa de l'empresa a facilitar l'accés a les dades del telèfon de l'autor del tiroteig de San Bernardino, en què van morir 14 persones.

Els usuaris han de tenir instal·lada l'última versió de l'aplicació perquè se li encriptin els missatges. Per tant, els qui no la tinguin hauran d'actualitzar l'última versió de whatsapp del telèfon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada