dijous, 14 d’abril del 2016

UN DISPOSITIU PERMET A UN TETRAPLÈGIC MOURE LES SEVES MANS NNOMÉS DE PENSAR-HO


Des de fa sis anys ja ha estat paralitzat a causa d'un accident que va patir quan practicava submarinisme. Amb només 24 anys d'edat Ian Burkhart es va quedar tetraplègic i amb molt poques esperances per poder portar una vida normal, amb una qualitat adequada. Però la tecnologia li ha donat una nova oportunitat a de fer petites coses és amb la seva mà. Ara ja pot tocar la guitarra amb un videojoc, agafar una ampolla o emprar la seva targeta de crèdit sense ajuda. I tot gràcies a un petit dispositiu en el seu cervell que interpreta els seus pensaments i els senyals del cervell per poder moure les seves mans. Els resultats d'aquest assaig pilot es publiquen a Nature.

Aquest miraculós dispositiu, anomenat NeuroLife, ha estat desenvolupat per Battelle en col·laboració amb un equip de metges i neuròlegs de la Universitat de Wexner (EUA). Després d'identificar el candidat més adequat, els investigadors van implantar un petit xip al cervell d'Ian Burkhart. Aquest dispositiu de derivació neural electrònica per lesions de la medul·la espinal permet connectar el cervell directament als músculs, el que facilita un control voluntari i funcional d'un membre paralitzat únicament mitjançant l'ús dels pensaments. El dispositiu, expliquen els científics, interpreta els pensaments i els senyals del cervell i, a continuació, traspassa les 'ordres' a la medul·la espinal lesionada, i aquesta es connecta directament a un 'maneguet' que estimula els músculs que controlen el braç i la mà. 
«Hem demostrat per primera vegada que un pacient tetraplègic és capaç de millorar el seu nivell de funció motora i els moviments de la mà», assegura el doctor Ali Rezai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada