dijous, 21 d’abril del 2016

ANIVERSARI DE PLAYMÒBIL

Fa 40 anys que els clicks de Playmòbil van arribar a l'estat espanyol. Les figuretes de 7,5 centímetres que, encara avui, inunden moltíssimes habitacions de nens i nenes! N'han venut milers de milions d'unitats i han acompanyat la infantesa d'unes quantes generacions.

Els clicks reben aquest nom perquè és el soroll que se sent quan col·loques un dels molts accessoris possibles a les mans d'aquestes figuretes de plàstic, de cap rodó i somriure amistós. Els clicks van néixer a Alemanya el 1974 a mans del dissenyador Hans Beck, que va rebre l'encàrrec de crear un món de joc per a nens, per part de Horst Brandstäter, director de la firma Geobra. El resultat va ser-ne aquest personatge hereu dels soldadets de plom, amb braços i cames articulats i un cap amb un forat per a poder-hi posar barrets i cascos de tota mena. A la cara, dos punts pintats com ulls i un somriure traçat amb una línia negra.

Aquesta joguina es va presentar a la fira de Nuremberg en tres versions: les figuretes d'un indi, un cavaller medieval i un obrer de la construcció, amb els seus complements respectius. Això va atraure l'atenció d'un majorista holandès, que va realitzar una comanda per valor d'un milió de marcs de l'època. A partir d'aquí, l'imperi playmobil es va anar fent famós i van arribar nous escenaris: hospitals, vaixells pirata, l'espai i els astronautes, policies, grangers, esportistes, civilitzacions històriques...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada