dilluns, 4 d’abril del 2016

GOOGLE PRESENTA LA ULTIMA VERSIÓ DEL SEU "TERMINATOR"

L'humanoide arriba a l'agilitat suficient per aixecar-se del sòl i reprendre la tasca.

Boston Dynamics, la companyia robòtica controlada per Alphabet, que agrupa tots els negocis de Google, acaba de presentar l'ultima versió del seu humanoide Atlas. És més petit i lleuger que el seu germà gran. Però el més rellevant és l'agilitat que mostra l'enginy a l'hora de realitzar les tasques per a les quals està programat, fins al punt que és capaç de respondre a les distraccions i de reincorporar-se quan el tomben a terra.
El vídeo publicat per la firma tecnològica comença amb un passeig entre arbres per un parc nevat. El nou robot manté perfectament l'equilibri mentre avança pel terreny irregular, adaptant-se sobre la marxa als diferents obstacles. L'Atlas apareix després entre dues prestatgeries, col·locant una caixa d'uns 4,5 kilograms de pes. La màquina realitza la tasca sense majors problemes. La cosa es complica just després.
A la presa apareix un humà que li llança la caixa al terra amb un stick de hockey. El robot reacciona i la recull per complir la tasca. El tècnic de Boston Dynamics interromp la tasca, intenta desequilibrar-lo. L'aparell amb cervell de silenci no cessa en el seu afany d'agafar la caixa. Fins al final del vídeo, l'empleat li dóna una empenta a l'esquena fins a tirar-lo de bocaterrosa. Passats uns segons, empeny amb els braços i s'impulsa per a tornar a aixecar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada