dilluns, 15 de maig del 2017

LA COLLA QUE VA A WASHINGTON

La Generalitat, la CCCC i l’Smithsonian Festival decidiran com s’escull la colla que actuarà a Washington



El Departament de Cultura, l’Smithsonian Folklife Festival i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) consensuaran aquest mes de maig el criteri per escollir la colla castellera que actuarà a la 50a edició del certamen de Washington, en què Catalunya serà el país convidat. L’esdeveniment, que se celebra anualment a la capital nord-americana, tindrà lloc entre finals de juny i principis de juliol de l’any que ve i es preveu que els castells hi tinguin un paper rellevant. Davant d’això, la Generalitat ja ha rebut nombroses peticions de colles castelleres interessades en actuar-hi. Fins ara, s’han postulat la Joves dels Xiquets de Valls, la Jove Xiquets de Tarragona, Castellers de Vilafranca i Capgrossos de Mataró. Segons ha pogut saber l’ACN, no es descarta cap opció. Fins i tot, hi ha la possibilitat d’enviar-hi una delegació formada per diverses colles.
La Joves de Valls s’ha avançat a marcar perfil per convertir-se en la colla que representi el món casteller a l’Smithsonian Folklife Festival, considerat un dels grans aparadors mundials de la cultura popular i tradicional.
Els vermells consideren que és ‘essencial’ que sigui una colla vallenca la que viatgi a Washington, i s’erigeixen com a la millor opció perquè la Colla Vella ja ha viatjat a altres continents, mentre ells no ho han fet mai.
Fins ara, la resta de colles de la primera línia del món casteller han fet diversos viatges a actes oficials de la Generalitat fora de Catalunya. És el cas dels Minyons de Terrassa, que a finals del 2016 van anar a Singapur. També han tingut aquesta oportunitat els Castellers de Vilafranca i la Jove de Tarragona, a l’Expo de Milà el 2015, i la Vella dels Xiquets de Valls, que el 2010 va anar a l’Expo universal de Shangai, a la Xina.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada