dilluns, 6 d’octubre del 2014

TALLER DE CONDUCCIÓ DE CICLOMOTORS


El dijous dia 25 i el divendres dia 26 de setembre, els alumnes de 4t d’ESO van visitar les instal·lacions que l’Institut de Seguretat d’HONDA té a Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona), com a premi per haver guanyat un concurs en el qual havien d’elaborar una presentació sobre la Seguretat Vial.

Després d’esmorzar i d’una ràpida explicació sobre el que farien per part d’un dels monitors, els alumnes van ser conduïts a una sala on els van fer una petita xerrada que els introduïa en el món de les motos i les activitats que portarien a terme aquell dia.

Seguidament, el grup va ser dividit en dos. Un grup va fer l’exercici pràctic amb el ciclomotor. En aquesta part del curs es treballaven les tècniques de control de scooters partint de blocs d’exercicis d’agilitat, frenada, equilibri i absorció entre d’altres. El vehicle que els alumnes van utilitzar va ser l’Honda Vision 50, perfecta per als conductors amb poca experiència. Algunes de les tècniques que van aprendre en la part del curs pràctic van ser:

  • Tècniques de control i maneig de scooters en entorn urbà.
  • Fixació de la mirada i adequada posició del cos durant la maniobra.
  • Adequada aplicació dels frens segons l’adherència de l’asfalt.

Mentre aquesta part del grup feia els exercicis pràctics, l’altra part feia els exercicis teòrics. Aquests alumnes es van quedar a la sala, on van rebre una altra xerrada sobre motos i seguretat vial. Quan va acabar la xerrada, van fer exercicis amb Simuladors de Conducció per a practicar en un espai virtual de forma segura i per millorar l’adaptació a l’entorn. En aquesta part teòrica del curs es van treballar les tècniques de prevenció i actuació davant de situacions de risc.

Tothom s’ho va passar realment bé!

   Daniela Serrano Tejada  4t C                                                           




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada