dijous, 11 de desembre del 2014

EL PROJECTE D'ACOLLIDA ALS CENTRES EDUCATIUS AVANÇA A BON RITME


Més de 80 famílies han participat al projecte "vincles" d'acollida i participació als centres educatius.
Aquest mes de Novembre s'ha iniciat el projecte "Vincles". La proposta, que organitzada l'àrea de polítiques socials amb el suport de l'oficina tècnica de Pla de Barris, s'adreça als centres educatius de Bellavista àmbit d'investigació de pla de barris que tenen un presentat-ge de famílies nouvingudes més elevat. 

La finalitat d'aquest programa és facilitat de les famílies. Especialment d'origen immigrant, a la dinàmica dels centres educatius i el seu entorn més proper.

 Es tracta de facilitar el seu procés d'iteració de diverses maneres:
  • Establint canals d'apropament amb l'escola.
  • Coneixement del funcionament dels centres educatius i absents  que intervenen formalment la implicació de les famílies nouvingudes dins les dinàmiques dels centres educatius.
  • millorant la comunicació entre els centres i les families,
  • facilitant la igualtat d'accés als drets i deures de les famílies cap als processos educatius dels seus fills.
Amb aquestes idees com a premisa, ja s'han realitzar algunes sessions d'acollida tant a l'escola Bellavista-Joan Camps com a l'Escola Colors.

Al total de les sis sessions hi van participar gairebé 80 famílies. Aquesta proposta del taller "A l'escola, parlem en català". Es fa en forma unificada amb altres centres educatius de Bellavista, incloent l'escola colors, l'Escola Bellavista-Joan Camps i l'institut Lauro. Aquest taller només és per a mares i pares de Bellavista.
Això ho han repartit entre els tres trimestres del curs, el primer trimestre es fa a l'Escola Bellavista-Joan camps, el segon trimestre és fara a l'escola Colors i per últim al tercer trimestre es fara a l'institut Lauro.

Per més informació:

http://www.elmundo.es/ciencia/2014/11/02/54560de4268e3e9a688b456e.html






























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada