3ous
200 g de sucre
100 g d’oli de gira-sol
1 iogurt
175 g de farina de rebosteria
1 cullerada de llevat
1 cullerada d’extracte de llimona
1 cullerada de ginebra Marianna de Copons Almívar
75 g de sucre
75 g d’aigua
30 g de ginebra
Buttercream
250 g de sucre llustre
250 g de mantega a temperatura ambient
2 cullerades de ginebra
1 cullerada d’extracte de llimona
1 mica de colorant blau clar
Elaboració de l’almívar:
Podeu fer l'almívar amb antelació, ja que es guarda molt de temps a la nevera.
En un cassó hi posem l'aigua i el sucre i ho coem al foc fins que espesseixi una mica. Ho retirem del foc i hi afegim la ginebra.
Elaboració:
Batem els ous amb el sucre uns 3 minuts a velocitat mitja. Hi afegim l'oli, el iogurt, la ginebra i l'extracte de llimona i ho batem uns 30 segons a velocitat baixa fins que estigui ben integrat. A continuació hi afegim la farina tamisada amb el llevat i ho acabem de barrejar amb una espàtula fins que estigui ben integrat.
Preparem el motlle amb les càpsules i les omplim fins a 2/3 parts. Escalfem el forn a 160º amb ventilador (180º si és sense ventilador i a dalt i a baix). Fiquem la safata dels cupcakes a mitja alçada del forn escalfat i els coem uns 15-18 minuts o fins que l'escuradents surti net.
Un cop cuits els traiem del forn, els punxem amb un escuradents i hi tirem l'almívar per sobre. Passats uns 5 minuts els traiem del motlle i els deixem refredar sobre una reixeta.
Elaboració de la buttercream
Posem en un bol el sucre llustre i la mantega a temperatura ambient. Ho batem a velocitat mitja uns 4 minuts. A continuació hi afegim l'extracte de llimona la ginebra i ho batem un minut. Finalment tenyim la buttercream i ho tornem a batre a velocitat mitja-alta uns 3 minuts més.
Fiquem la buttercream dins duna màniga pastissera amb el broquet M1 de Wilton.
Decorem el cupcake fent un espiral des de fora cap a dins. L'acabem de decorar amb floretes de fondant.
FELICITATS, DOCTORA MARIANNA!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada