dimecres, 5 de novembre del 2014

PREMIS NOBEL 2014




El premi Nobel 2014 de Literatura és per Partrik Modiano. EL novel.lista ha publicat una vintena de títols on els personatges intenten de manera obserbativa tornar al passat. En català es poden llegir "Carrer de les botiges fosques", "L horitzó" i "El cafè de la joventut perduda".
                                      
El premi Nobel de Física éss atorgat per als creadors de LED blau.

Dilluns passat va comenzar un nova temporada dels premis més importants de Ciències i Humanitats  en el món: els Nobels. Els lliura la Real Acadèmia Sueca de Ciències en el mes d'octubre. Els guardons reconeixen les investigacions, descobriments i contribucions notables a la humanitat.

En aquesta ocasió, l'organització ha anunciat als guanyadors del premi de Física, les japoneses Isamu Akasaki i Hirosi Amano, i l'estadonuenc Shuchi Nakamura, per haber creat la llum del blau.
© Nobel Media 2014
El premi Nobel de economia es per:Jean Tirole va neixer en 1953 en un municipi francés llamat Troyes i es medic per el institut de Tecnología de Massachusetts . En la actualictat és director científic de l'institut de d' Economia Industrial de la facultat d'econòmiques de la universitat de Toulose.

premio-nobel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada