dissabte, 10 de desembre del 2016

MARATÓ DE TV3




La Marató de TV3,  aquest any, es dedicarà als Ictus i lessions medul·lars i celebrals traumàtiques. Tot això per la 25ª edicio de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. Es farà el dia 12 de desembre, presentada pels periodistes; Helena Garcia Melero i Ramon Pellicer.

El Patrocinat de la Fecundació ha fet pública aquesta noticia després de valorar quines malalties han estat presentades per la Comissió Assessora Científica.

L'Ictus és una pèrdua sobtada de les funcions cerebrals causada per un accident vacular. A Catalunya, és la primera causa de mort en les dones i la 3ª en els homes. Cada any hi ha més de 13.000 casos, dels quals, 1.300 en pacients més joves de 55 anys.
Hi ha 2 tipus d'ictus:
Ictus isquèmic:
És un ictus que et fa un tap al cerbell i la sang no circula. Aquest és el més freqüent, ja que afecte a un 85%.
Ictus hemoràgic: 
Aquest ictus és produït quan un teixit es trenca, sigui ja per un cop, per consum de drogues o alchol...Aquest afecte a un 15%

Les lesions celebrals afecten àrees del cerbell responsables del moviment, de les sensacions i les percepcions, de les emocions i la conducta, així com de l'atenció, la memòria, el llenguatge i la intel·ligencia. D'altra banda les lessions celebrals poden afectar en la movilitat, absència en la sensabilitat per sota de la zona afectada.
En els últims anys, els experts han notat un canvi en la causa d'aquestes lessions traumàtiques: abans eren més freqüents en accidents de tràfic i han augmentat per les caigudes domèstiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada