dijous, 14 de maig del 2015

ALLIBERAMENT D'UNA TORTUGA AL DELTA DE L'EBRE

 
 Loggerhead turtle.jpg

La Xarxa de Rescat de Fauna Marina del Departament  d' Agricultura ha alliberat  a un exemplar juvenil de tortuga babaua (Caretta Caretta) una espècie en perill de extinció, al Parc Natural del Delta de l' Ebre.

L'animal de 5,400 quilos de pes i 34,5 centímetres del cap fins a la cua,va ser rescatada a Mataró (Barcelona) el 3 de febrer passat. El Centre de Control del Port de Mataró va avisar que feia dos dies que es veia una tortuga dins del port, sempre per la mateixa zona.

L'equip de resposta rapida de la Xarxa de rescat de fauna Marina ,format pels agents rurals i personal tècnic.  

L'equip de resposta ràpida de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina, format pels Agents Rurals i personal tècnic del Servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals del Departament,  es va desplaçar fins al lloc, on van localitzar l'animal i el van poder recollir amb l'ajuda d'una barca de manteniment.

  En el moment de retirar-la de l'aigua, es va veure que la tortuga tenia un fil de pesca esportiva al voltant del coll i enganxat al fons, de manera que no es podia deixar anar ni menjar.

 Atès que aquells dies feia molt fred i es desconeixia quant temps portava enganxada, es va decidir traslladar-la al centre de recuperació de fauna marina del CRAM per a la seva recuperació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada