dimarts, 21 d’abril del 2015

ESCOLES AL DESERT

Aquest 2015 es compleixen 40 anys des de la Sàhara Occidental per part del Marroc.Des de llavors,al voltant de 180.000 saharauis viuen com refugiats en aquest territori.
 Fàtima no és una professora qualsevol;posseeix l'honor de ser una de les primers i majors impulsores de l'educació per a nens amb patologies mentals i físiques en els assentaments. Fins llavors,els discapacitats vivien apartats o vagaven pel carrer,passant el temps sense fer res.

 Altres no sortien de les seves haimes. I tot i que alguns es matriculaven a les escoles ordinàries, no acudien a l'escola per por o vergonya dels seus familiars. Aleshores,només existia un centre per a discapacitats en els campaments.
 Estava en el de Smara i va ser batejat com el centre de castro perquè el seu creador ser un cubaraui , és a dir , un dels sahrauís que van ser acollits i educats a Cuba . " Teníem energia , volíem construir centres per a totes les wilaies ( campaments sahrauís ) , però no sabíem molt bé per on començar",va dir la Fàtima.

 Un dels sahrauís que van ser acollits i educats a Cuba. Després de parlar amb varies assistents que tenien un registre de persones amb deficiències va decidir donar un pas més. La Fàtima va deixar el seu treball de la guarderia i es va centrar a la creació d'escoles.
Al principi en ven dedicar a anar de haima en haima buscant als nens parlen amb les seves familias no vem tenir una bona acollida recordar per quan unes poces processa.


Resultat d'imatges de escuelas en el desierto
                                             

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada