dijous, 1 de setembre del 2022

NOU NOM DEL NOSTRE CARRER: MARIA ELENA MASERAS, UNA PROPOSTA DE 4T DE L'INS LAURO

 

   
 L'antic carrer Astúries, a Bellavista,ara Ma Elena Maseras I Foto: Google Maps


El carrer Astúries de Bellavista passarà a portar el nom de la metgessa i pedagoga Maria Elena Maseras (1853-1905), primera dona matriculada a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, el curs 1872-1873. Així ho va aprovar el ple dimarts per unanimitat arran d’una proposta que l’alumnat de quart d’ESO de l’Institut Lauro va fer a l’Ajuntament l’any passat per tal que la comissió de nomenclàtor incorporés més noms de dones als carrers i espais públics del municipi.

Després de treballar-ho a classe, els alumnes van argumentar les propostes a l’Ajuntament, i la comissió de nomenclàtor ho va validar. La regidora de Participació i Relacions Ciutadanes, Montse Vila, explicava que l’impacte del canvi de nom seria mínim, ja que en aquest carrer no hi ha vinculades adreces de domicilis particulars. “Només hi ha vinculades les adreces de l’escola Bellavista-Joan Camps, l’Institut Lauro, el Centre Cultural de Bellavista i la zona esportiva”, deia.

Tots els grups municipals van votar-hi a favor i van coincidir en la necessitat d’anar feminitzant el nomenclàtor i de donar suport a les iniciatives que busquin una societat més igualitària i més justa.

Més noms de dones

D’altra banda, també es va aprovar posar el nom de tres dones rellevants de la història a tres dels futurs passatges del sector R, pendent d’urbanització a Corró d’Avall. Seran els noms de la matemàtica i física sèrbia Mileva Maric (1875-1948); la física italiana Laura Bassi (1711-1778); i l’activista afroamericana Rosa Parks (1913-2005).

En la sessió també es va aprovar esmenar els errors ortogràfics detectats al llistat de carrers i camins del municipi i incorporar a la guia de carrers i camins de les Franqueses el passeig del Primer d’Octubre.

Font informativa  de SOMLESFRANQUESES, diari de Corró d'Amunt, Corró d'Avall, Marata i Llerona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada