divendres, 3 de desembre del 2021

LES ESCOLES I INSTITUTS DE LES FRANQUESES EN DEFENSA DE LA LLENGUA CATALANA

Com a escoles i instituts de Les Franqueses del Vallès volem manifestar la nostra preocupació davant el retrocés que la Llengua Catalana està patint en el sí de la nostra societat i l’atac frontal que les últimes decisions “no educatives” estan suposant pel model d’immersió lingüística existent en les nostres escoles.

La Llei Catalana d’Educació, així com la LOMLOE, garanteixen que els centres, exercint la seva autonomia i sense quotes o percentatges, puguin flexibilitzar l’acció educativa. Aquesta mesura permet a cada centre adaptar-se a les diverses circumstàncies del seu entorn, assegurant en acabar l’escolarització obligatòria el coneixement de les dues llengües oficials.

En el nostre entorn proper constatem que l’ús del català en espais no acadèmics va en total regressió i que per tant, la llengua catalana està abocada a una situació de diglòssia que no podem permetre. 

Per tot això, creiem totalment necessari i imprescindible, no només protegir i enfortir la nostra llengua, sinó també preservar l’actual model lingüístic de país,  com a l’únic model d’èxit educatiu, d’equitat  i de cohesió social.

 

L’escola pública, catalana i en català.

 

 

Equips docents i Direccions dels centres educatius de Les Franqueses del Vallès,

3 de desembre de 2021


 

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada