divendres, 11 de desembre del 2020

"PROTAGONISTA JOVE", UNA APOSTA FERMA PER PART DEL DEPARTAMENT DE CATALÀ DEL LAURO

 El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) convoca el 25è Premi de Literatura «Protagonista Jove» amb el propòsit d’estimular la lectura d’imaginació en els nois i noies.

A tal efecte, una comissió d’experts en literatura per a joves ha seleccionat els 6 llibres en català, 3 per a cada grup d’edat, que presentem en aquestes Bases a tots els centres d’ESO, de Batxillerat i biblioteques de Balears, Catalunya i País Valencià. 

La selecció de llibres s’ha fet d’entre els publicats des del maig de 2020 a l'abril de 2021.

L’objectiu del Premi de Literatura «Protagonista Jove» és aconseguir que el major nombre possible de joves llegeixin els llibres seleccionats; es constitueixin com a Jurat dins de cada centre docent, llibreria o biblioteca, i els presentin i defensin davant dels seus companys, votin i, entre tots, anomenin el que consideren millor.

D’aquesta manera es vol donar valor i veu a l’opinió dels joves com a lectors, estimular la seva formació literària i oferir-los l’opció de convertir-se en jurat d’un premi que va més enllà del seu centre escolar, llibreria o biblioteca.Bases

 • 1. Cal organitzar-se dins dels centres escolars, llibreries i biblioteques en grups:
  • a) de 13 a 14 anys d'edat
  • b) de 15 a 16 anys d'edat
 • 2. Cada participant haurà de llegir tots els llibres que corresponguin al seu grup d'edat. Caldrà establir debats i votacions.
 • 3. El període per emetre les votacions dels Jurats de cada centre i biblioteca serà del dia 8 de març al 7 de maig del 2021. El dia de maig del 2021 quedarà desactivada la pàgina i no es podran emetre més votacions.
 • 4. S'haurà de donar a cada llibre una puntuació: 3 per al més ben valorat, 2 per al segon i 1 per al tercer. No es podrà donar la mateixa puntuació a més d'un llibre.
 • 5.Les votacions s’emetran a través de la pàgina web del ClijCAT. Per accedir a l’espai de votació caldrà usar l’usuari i la clau d’usuari establerts en el moment de la inscripció que s’enviaran conjuntament amb la resta de dades de la inscripció a través d’un Correu número. Un cop dins l’espai de votació, caldrà fer ús de la clau de votació que es facilita un cop admesa la inscripció, a través d’un Correu número 2. Aquesta clau de votació haurà de ser activada, prement l’enllaç que consta al correu número 2. És molt important que tots els centres, biblioteques i llibreries que s’inscriguin conservin els dos correus fins al final.
 • 6.Les votacions hauran de ser col·lectives, per tant recolliran la suma de tots els vots que els Jurats hauran atorgat a cada llibre.
 • 7. El veredicte del 25è Premi de Literatura «Protagonista Jove» es farà públic el dia 14 de maig del 2021.
 • 8. Els centres escolars, biblioteques o clubs de lectura de llibreries que intervinguin en el Premi de Literatura  «Protagonista Jove» rebran un diploma que els acreditarà els joves com a membres del Jurat i participaran en el sorteig de dos lots de llibres (segons participin en un grup, en dos grups), d'uns cinquanta títols cada lot, que concediran les editorials que hauran publicat els llibres més seleccionats.
 • 9. Les obres guanyadores rebran una distinció. Podran assistir a l’acte de lliurament dels Premis tots els grups que hagin emès correctament les votacions. La data i el lloc es notificarà per correu electrònic. L’aforament és limitat i caldrà fer una inscripció prèvia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada