dimarts, 22 de desembre del 2015

XERRADA TRIBUS URBANES

El passat divendres 4 de desembre vam assistir a una xerrada a la biblioteca de l'institut sobre els diferents grups urbans que existeixen. La xerrada va ser en anglès impartida per l'Emma Hearle, professora de l'acadèmia Cambridge School.

La primera tribu de la que va parlar va ser la dels punks. Els punks són coneguts perquè els hi agrada la música forta i agressiva, com ara "The Ramones" o els "Sexpistols"(que pertanyen al punkrock) o Green Day, Blink 182 o Fall Out Boy(que pertanyen al gènere musical del pop punk) El seu estil acostuma a anar carregat de cadenes amb punxes, pentinats rapats i roba negra.

A continuació va parlar dels hippies, i va explicar que aquesta tribu urbana va sorgir cap a la dècada dels anys seixanta al Regne Unit i als Estats Units. Són coneguts pel seu lema "No facis la guerra, fes l'amor" i per utilitzar el símbol de la pau, ja que es va començar a manifestar, primerament contra la guerra de Vietnam. També lluiten, entre d'altres coses, pel dret dels animals. l'estil dels hippies és psicodèlic, amb formes i colors llampants. El gènere musical que s'identifica amb aquesta tribu urbana és el Folk.

Després va explicar la següent tribu urbana: els gòtics. Aquesta tribu urbana va sorgir sobre l'any 1980 i va agafar diferents trets característics dels punks. S'inspiren en les pel·lícules de terror com Dràcula o Frankenstein. La roba que porten sempre és de color negre i els seus artistes referents són en Marilyn Manson i el grup de The Nine Inch Nails. Actualment existeixen dos tipus de gòtics: els gòtics industrials (associats a la música dance) i els gòtics zombie (que es maquillen com zombies).

Finalment va parlar dels hipsters, la tribu urbana que va sorgir sobre els anys 1940 gràcies a la música jazz i que avui dia ha tornat a guanyar popularitat. Els hipsters porten roba coneguda com vintage, ja que s'inspira en roba de segona mà. Els hipsters es consideren a ells mateixos "vegans" (abstinència de menjar qualsevol producte provinent d'un animal), però la vegada són coneguts per decorar les seves cases amb animals dissecats.

Lluis Porras - 1 Batx. B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada