diumenge, 3 de gener del 2016

FALSET, LA TERRA DEL PRIORAT
LA TERRA DEL PRIORAT
Falset, és una vila i municipi, capital del Priorat. Està situada al sud est de la comarca, en una vall envoltada de muntanyes, entre elles la Roca Roja, el Morral i la Serra de Llaberia i al mateix centre de la conca del riu Siurana, entre el camp de Tarragona i el nus de l’Ebre.

FESTES

La Festa Major se celebra pels volts del 15 d’agost i inclou actes tradicionals típics com l’Espígol, durant el qual els nens perfumen els carrers escampant aquesta planta aromàtica que porten en uns cistellets. Per altre banda, aquest any 2015 es va celebrar a la piscina municipal la " HOLI COLOURS FESTIVAL", que és una festa de pintures de la Índia.

El primer cap de setmana de setembre es commemora Santa Càndia, patrona de la vila des del 1774, i el cap de setmana més proper al 30 de novembre es porta a terme l’antiga Fira multisectorial de Sant Andreu.

  LLOCS PER VISITAR

La Plaça de la Quartera està voltada d’antics porxos i és una de les poques de Catalunya construïda en pendent. Cada dimarts s’hi celebra mercat. En aquesta mateixa plaça es troben dos palaus: el dels Ducs de Medinaceli i el dels Comtes d’Azara.

Sant Gregori és una interessant ermita en mig d'un sorprenent paratge de roca roja, amb molt bones vistes sobre la vall de Falset.
Es mostra IMG-20150914-WA0013.jpg.

Es mostra IMG-20150914-WA0013.jpg.

Es mostra IMG-20150914-WA0013.jpg.
Opinió del reporter ( Marc ): Per a mi Falset és un poble per desconnectar de tots el teus prolemes, deixar les coses dolentes enrrere i estar amb els millors cosins, amics, amigues i la millor família falsetana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada