dimarts, 30 de maig del 2017

L'EMPRESARI JAPONÈS I EL SEU RÈCORD

 Basquiat bat amb 99 milions d'euros el rècord en subhasta per un artista americà:

El coleccionista japonés Yusaku MaezawaBasquiat va néixer al barri novaiorquès de Brooklyn, de pare haitià i de mare porto-riquenya. No va arribar a complir els 28 anys d'edat quan va morir per sobredosi en NoHo, al districte de Manhattan. 
La licitació va durar 10 minuts, cosa poc habitual. Al preu al qual es va adjudicar duplica pràcticament els 57.200.000 en què es va subhastar fa un any en Christie l'anterior rècord de l'artista.
La inquietant cap negre de Jean-Michel Basquiat va posar el punt entre crits de joia a la setmana de subhastes d'art contemporani a Nova York, en pagar-se 110.500.000 de dòlars (prop de 99 milions d'euros) per la seva llenç sense títol en Sotheby's. És un preu rècord per a un artista d'origen americà, que d'aquesta manera entra a l'exclusiu club que integren: Andy Warhol, Barnett Newman, Jasper Johns, Francis Bacon, Roy Lichtenstein, Jackson Pollock, Willem de Kooning i Pablo Picasso.
Maezawa repeteix amb Basquiat. Va ser el que va comprar també el passat any la seva altra obra sense títol. El col·leccionista té intenció de prestar-la a museus de tot el món perquè el públic pugui experimentar la "emoció" i la "gratitud" que sent per l'art. "Espero que generi tanta alegria als altres com a mi", afegeix. L'empresari japonès espera, a més, que aquesta obra mestra "inspiri a generacions futures".

El lienzo sin título del artista Jean-Michel Basquiat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada